DROP w/ Simonok, Papp, BkaoBorna & DMT - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
DROP w/ Simonok, Papp, BkaoBorna & DMT
Datum 26. 8. 2022
POČETAK 22:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Ljeto je skoro pri kraju i festivalska sezona je više-manje gotova, pa smo odlučili da je idealno vrijeme je za 3. izdanje DROP-a. Ovom prilikom nam u goste dolaze irski DJ i producent Simonok, te dva lokalna predstavnika mlađe generacije Papp i BkaoBorna. Tu je naravno, kao i uvijek, naš rezident DMT. 

Nakon više od desetljeća na grime i dancehall sceni, irski DJ i producent Simonok donosi više "artiljerije" na plesni podij nego UN-ovo odlagalište oružja. Bivši stanovnik SAD-a i Zagreba, sada se smjestio u Berlinu. Počevši svoju glazbenu priču kao član metal bendova u mladosti, kasnije je postao veliki ljubitelj dancehalla i bass glazbe. Jedan je od najzaslužnijih za razvoj dancehall scene na sjeveru Irske gdje je prije više od 10 godina pokrenuo klupsku večer naziva Scandal Ranking. Ovaj vrsni poznavatelj grime-a i dancehalla, natjerat će i najvećeg hejtera na ples. :)  

--> https://www.mixcloud.com/simonok 
--> https://soundcloud.com/psymonok  

Papp je veliki ljubitelj UK bass kulture. Njegov interes za underground zvukom rađa se krajem osnovne škole kada upoznaje hip-hop. Početkom srednje preko prijatelja saznaje za D'n'B, nakon čega kroz lokalne evente sve više primjećuje moć te energije uživo i od tada njegov interes ne jenjava. Kroz to sve se hobistički bavi produkcijom, uglavnom hip hop beatova, i istražuje raznorazne žanrove koji su baza današnjim modernim stilovima i žanrovima glazbe. Najveći gušt mu je vrtiti D'n'B ritmove, ali voli zaplivati i u UKG, grime, hip-hop i halftime vodama. 

BkaoBorna je originalno Borna Vajdić koji se zaljubio u Drum & Bass prvim izlazkom u Močvaru 2010. godine. Od tada je D'n'B aktivan povremeno sve dok nije otkrio da zapravo može plesati uz vatrene rekvizite kao Quis_ignis. Uz to što se bavi vatrom, magijom i light show-om, oslobodio je dušu uz D'n'B. Nakon nekog vremena je krenuo mixat te su se njemu i drugima svidjele njegove ideje. Voli pisati textove i zna uletiti bendu TerorTerarij sa vokalima, pa se odlučio ozbiljnije baviti se glazbom. Uz to što doma na terasi radi evente kao “Penthousednb” ima i portabilni DJ setup pa mixa posvuda od centra Zagreba, ludih lokacija i Jarun skate parka kako bi širio svoju ljubav za D'n'B. Od službenih nastupa kao DJ (uz njegov light show) broji Pločnik, Fer SFeraKon, Glazbenu kuću i Glazbena kuća bar gdje je domaći. 

DMT je DJ i promoter iz Zagreba koji se na scenu prvi puta pojavio 1999. godine kao urednik i voditelj radijske emisije Ruff Beats Rap Show koja je bila posvećena hip-hop glazbi i kulturi. Ubrzo kupujegramofone i ostvaruje prve klupske i festivalske nastupe. Pet godina kasnije odlazi u Los Angeles gdje je diplomirao TV produkciju. Nakon studija se vraća u rodni grad gdje počinje sudjelovati u organizaciji brojnih partya kao što su Chew the Fat! Croatia, Black Light, Electric Avenue i Tuborg Open Fair. Nastupao je u brojnim klubovima i festivalima diljem Europe i SAD-a, a pozornicu je dijelio s velikanima kao što su Method Man & Redman, Goldie, Sigma, DC Breaks, Newham Generals i mnogi drugi. Nakon par godina izbivanja sa scene, u posljednje vrijeme ga najčešće možete čuti kako s Groove Playazima pušta stari hip-hop na Rapper's Delight u zagrebačkom Pločniku, a početkom 2022. pokrenuo je i novi program naziva Drop, posvećen raznim žanrovima bass glazbe (dubstep, grime i drum'n'bass). 

--> https://soundcloud.com/djdmt 

▬ ▬ ▬ 

Radno vrijeme kluba: 20:00 - 04:00 

Početak programa: 22:00 

Do 22:00 je ulaz besplatan. Cijena ulaznice (nakon 22:00): 30 kn u pretprodaji, 40 kn na ulazu u klub. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER