Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Sare Alavanić - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Sare Alavanić
Datum 12. 10. 2022
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM

Gost listopadskog programa je Sara Alavanić. Nakon što je diplomirala grafički dizajn na Grafičkom fakultetu, upisuje filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Članica je Blank_filmskog inkubatora gdje aktivno stvara filmove. 

▬ ▬ ▬ 

Laku noć, oprosti (2021) 

U gluhoj noći jedan telefonski poziv otkrije kako se prijateljska ljubav jednostrano pretočila u nešto više. Jutro nakon nastupa introspekcija i eskapizam. Ovaj kratkometražni dokumentarni film prikazan je u programu 31. Dana hrvatskog filma te Liburnia film festivala. 

▬ ▬ ▬ 

Siročka (2022)

Također prikazan na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma, ovaj kratkometražni igrani film profesionalnoga izgleda, uz estetiziranu filmsku fotografiju i vođene glumce, stilski i tematski skladno sastaje s “Laku noć, oprosti”, oslanjajući se na dokumentarističko postavljanje ambijenta, kao i mozaičkog principa gradnje narativa. 

▬ ▬ ▬ 

Voditelj i moderator programa ADU na Jabukovcu je Tibor Đurđev. Tibor je veliki zaljubljenik u film, budući teoretičar filma, jednog dana i filmski redatelj, a trenutno student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

Ulaz slobodan. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER