Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Ane Šiškov - Dva Osam
DETALJI DOGAĐAJA
Filmska večer: ADU na Jabukovcu - Filmovi Ane Šiškov
Datum 30. 11. 2023
POČETAK 20:00
MJESTO ODRŽAVANJA DVA OSAM


Gosti: Ana Šiškov i Denis Komljenović 

Moderira: Tibor Đurđev 


RASPORED

20:00 projekcija 

Nije pristojno plesati po grobu (2022), r. Ana Šiškov 

20:25 razgovor 

Upad je besplatan. 
 

Novo izdanje filmskih večeri u DVA OSAM dovodi po prvi puta gostovanje redateljice i  snimatelja u tandemu. U goste nam stižu studentica režije Ana Šiškov i snimatelj Denis Komljenović

U jeku ovogodišnjih Kockica donosimo film koji je na prošlogodišnjem izdanju ostavio trag kao jedno od zanimljivijih ostvarenja, pogotovo kada se uzme u obzir da se radi o debitantskom festivalskom filmu mlade autorice Ane Šiškov. Nije pristojno plesati po grobu funkcionira na mnogo razina, ali u prvom planu na komičnom raslojavanju obiteljskog trokuta mama-sin-kćer, gdje se autobiografski momenti osjete na svakom koraku. Dinamikom među likovima s jedne, te kontekstom života u malom mjestu tijekom sezone s druge, Šiškov gradi dramaturške stupove ovog slice of life prikaza, koji na sve pozitivne načine podsjeća na Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić, što i ne čudi s obzirom da je upravo ona mentorirala ovaj kratkiš. 

U klubu DVA OSAM prikazat ćemo ovaj odličan kratkometražni film, a zatim porazgovarati  s autoricom i snimateljem o kreativnim procesima, pristupu autobiografskim momentima u formi igranog filma, te naravno o režiranju vlastite majke na snimanju. Stoga nam se  pridružite ovaj četvrtak, 30. 11., te pogledajte i podržite film ove talentirane autorice! 
 

ADU na Jabukovcu. Ulaz slobodan. 

• • • • • 

Voditelj i moderator programa je Tibor Đurđev. Tibor je veliki zaljubljenik u film, budući teoretičar filma, jednog dana i filmski redatelj, a trenutno student na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. 

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER