Dobar Đir - Dva Osam
Dobar Đir

Novi projekt pod imenom Dobar Đir ima za cilj predstaviti neafirmirane umjetnike s fokusom na glazbu, ali ne izostavlja ni druge umjetnosti kao što su književnost, fotografija, film i slikarstvo. Projekt će obuhvatiti sadržaj koji odjekuje među mladima, a pripadaju supkulturama alternativne scene. Dobar Đir inzistira na stvaranju scene i održavanju umjetničkog pulsa mladih, za početak kroz gostovanja bendova, DJ-a i Jam Sessione.

Dobar Đir predstaviti će sve ono što mladi bendovi, DJ-i i kantautori žele pokazati. Strukturirani program će se iz mjeseca u mjesec trudi prepoznati i publici predstaviti svježi glazbeni materijal koji nije samo korisna prigoda, već i obaveza, kako bi mladi autori bili prepoznati, i to na onaj najiskreniji i najefektivniji način - kroz nastupe. Na stageu, s mikrofonima i instrumentima u rukama, puštamo ih da rade ono što najbolje znaju - stvaraju scenu. Umjesto predstavljanja kroz uključene ekrane, redefiniramo način kako javnost gleda na glazbu s uključenim zvučnicima. 

Dobar Đir pokriti će što je moguće širi opus glazbe i žanrova, njegovati kvalitetu i pozdravljati različitosti. Idejni moto projekta Dobar Đir je da svatko treba dobiti šansu pokazati svoj kreativni izražaj. Polazeći za time da je pandemija znatno ograničila prilike otkrivanje novih umjetnika i slušanje svježe i nove glazbe, želimo osigurati prostor za njihovo predstavljanje žednoj publici i time potaknuti kulturnu participaciju mladih.

Iza projekta Dobar Đir stoje Lea i Patrik, studenti, neumorni plesači i zaljubljenici u glazbu. Dugi niz godina slušajući koncerte, idejne začetke albuma, privatne ili javne svirke, prve probe u garažama i jecaje mladih glazbenih umjetnika koji ne znaju gdje bi i kako zadobili prvu svirku, odlučili su se za konkretnu aktivaciju na glazbenoj sceni u formatu projekta kojeg su osmislili. Lea je menadžerica u kulturi i ima njuh za to kako približiti materijal onom krajnjem korisniku, mladima i onima koji se tako osjećaju, a željni su čuti nešto novo. U rukavu ima hrpu novih ideja koje će kroz ovaj projekt ugledati svjetlo dana. Patrik je u konstantnom kontaktu s glazbenicima i trudi se popratiti svaki novi ton koji se odsvira u ovome gradu, neumorljiv i ustrajan u cilju prepoznavanja novih bendova i projekata za koje smatra da se trebaju čuti. Našli su se u cilju spajanja nove glazbe s ušima onih koji ju žele čuti, a ne znaju gdje ni kako. Zajednički nazivnik im je aktivacija kulture i glazbene scene iz organizacijske perspektive i upravo Dobar Đir predstavlja njihov prvi projekt.

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER